Novice / Medvode, april 2019

Podpis pogodbe z družbo Vipap Videm Krško

Družba Goričane je z družbo Vipap Videm Krško podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju na področju razreza papirja Sora Medico.
Preberi več

ZAPOSLIMO NOVE SODELAVCE

Če vas zanima možnost zaposlitve v papirnici Goričane, vas vabimo, da nam pošljete svojo pisno ponudbo (izobrazba, izkušnje, sposobnosti, dodatne veščine) na elektronski naslov: kadrovska@goricane.si Še zlasti vabimo kandidate z elektro ali strojno izobrazbo.
Preberi več

Novice / Medvode, december 2018

Družba je pridobila status AEO za carinske poenostavitve.

Družba Goričane je pridobila dovoljenje o pridobljenem statusu pooblaščenega gospodarskega subjekta AEO.
Preberi več

Sporočilo za javnost / Ladja, 26. november 2018

Voda v spodnjem kanalu Sore neoporečna in na nivoju pitne vode

V zvezi navidezno različno obarvanostjo voda v rečnem kanalu HE in reko Soro dne 25. 11. 2018, ki so jo nekateri zaskrbljeni prebivalci pripisali onesnaženju z nevarnimi kemikalijami, Papirnica Goričane pojasnjuje, da je šlo zgolj za optični učinek in da je voda, ki se po kanalu izliva v Soro, na nivoju pitne vode.
Preberi več

Novice / Medvode, november 2018

Verifikacija učnih mest in vajeniških učnih mest

Naše podjetje je pri Gospodarski zbornici Slovenije kot predlagatelj sprožilo postopek verifikacije in izpolnjuje pogoje za izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov in vajencev, na učnem mestu za program papirničar in električar.
Preberi več

Novice / Medvode, September 2018

Odgovori na vprašanja Društva malih delničarjev Slovenije

Društvo malih delničarjev Slovenije (MDS), je na skupščini družbe Goričane, d.d., dne 22.08.2018 podalo vprašanja, ki se nanašajo predvsem na 1. točko dnevnega reda.
Preberi več

Novice / Medvode, Julij 2018

Sklic skupščine 22. avgust 2018

Uprava delniške družbe GORIČANE, tovarna papirja Medvode, d.d., Ladja 10, 1215 Medvode, sklicuje na podlagi določil Zakona o gospodarskih družbah in 47. člena statuta delniške družbe redno zasedanje skupščine družbe, ki bo dne 22. avgusta 2018 ob 12.00 uri na sedežu družbe Ladja 10, 1215 Medvode.
Preberi več

Novice / Medvode, maj 2018

Diplomanti 2. generacije papirniške šole

V mesecu maju je uspešno zaključila šolanje druga generacija papirniške šole. Pridobili so znanje, ki jim bo omogočal lažje in bolj kakovostno delo.
Preberi več

Novice / Medvode, april 2018

Video posnetek gradnje nove biološke čistilne naprave

V mesecu septembru smo pričeli z gradbenimi deli nove biološke čistilne naprave. Projekt v vrednosti 1,5 mio EUR je začel obratovati v mesecu decembru 2017. Izgradnja je bila dokumentirana s foto in video kamerami. Izbor materiala predstavljamo v kratkem video posnetku.
Preberi več

Novice / Medvode, februar 2018

Na obisku tovarne ugledni gost

V tovarni smo 23. februarja gostili uglednega gosta. Obiskal nas je Veleposlanik ZDA v Sloveniji, gospod Brent R. Hartley s spremstvom.
Preberi več

Novice / Medvode, februar 2018

Strokovna ekskurzija v tiskarno Grafotisak

V četrtek, 16. februarja 2018, smo organizirali strokovno ekskurzijo v Grude, Bosno na ogled tiskarne Grafotisak.
Preberi več

Dogodek / Medvode, december 2017

Dan odprtih vrat

Želite videti papirničarja v akciji? Skupaj s starši se nam pridruži na Dnevu odprtih vrat papirnice Goričane, kjer boš spoznal kdo upravlja zverino, dolgo več kot 50 metrov in visoko tri nadstropja- papirni stroj! Predstavili vam bomo delo papirničarja in opravili krajši ogled proizvodnje.
Preberi več

Novice / Medvode, november 2017

Biološko čiščenje odpadnih voda

V letu 2016 potrjeni načrt za gradnjo nove čistilne naprave se je začel izvajati v mesecu marcu 2017. V tem projektu, vrednem dober milijon evrov, smo obstoječi mehanski čistilni napravi dogradili tudi biološki del, ki bo z učinkovitostjo še bolje zadostil vsem okoljskim standardom. Za biološki del je bila izbrana tehnologija proizvajalca Aquabiotec. Tehnologija novega dela vodočistilne naprave temelji na preizkušeni tehnologiji, ki se uporablja v številnih proizvodnjah papirja po vsej Evropi. Podobne tehnologije so implementirane tudi v javnih in drugih industrijskih čistilnih napravah. Čistilno napravo bomo zagnali še letos.
Preberi več

Novice / Medvode, december 2017

VESEL BOŽIČ IN SREČNO V LETU 2018

Vam želi kolektiv Goričane, d.d.
Preberi več

Novice / Medvode, september 2017

Pričetek gradbenih del za biološko čistilno napravo

V mesecu septembru smo pričeli z gradbenimi deli za novo biološko čistilno napravo. Projekt izgradnje nove biološke čistilne naprave, ki pomeni razširitev obstoječe mehanske čistilne naprave z biološkim delom, je ocenjen na 1,5 mio EUR. Izbrana je bila tehnologija proizvajalca Aquabiotec. Zagon čistilne naprave je predviden konec meseca novembra.
Preberi več

Novice / Medvode, september 2017

Letna skupščina družbe

Redna letna skupščina družbe Goričane d.d. je potekala 30. avgusta 2017.
Preberi več

Novice / Medvode, Julij 2017

Sklic skupščine 30. avgust 2017

Uprava delniške družbe GORIČANE, tovarna papirja Medvode, d.d., Ladja 10, 1215 Medvode, sklicuje na podlagi določil Zakona o gospodarskih družbah in 47. člena statuta delniške družbe redno zasedanje skupščine družbe, ki bo dne 30. avgusta 2017 ob 11.30 uri na sedežu družbe Ladja 10, 1215 Medvode.
Preberi več

Novice / Medvode, maj 2017

Video posnetek celotne prenove dimnika

V novembru 2016 smo pričeli z obnovo fasade 43 m visokega dimnika, ki je bil zgrajen za potrebe energetike leta 1976. Aprila 2017 je bila obnova končana in dimnik je dobesedno zasijal v novi podobi. Obnova dimnika je bila dokumentirana s fotografijami, ki smo jih sestavili v kratek video.
Preberi več

Novice / Medvode, januar 2017

Prenova dimnika

V lanskem letu smo pričeli z večjo obnovo zunanjosti tovarne. Eden bolj opaznih projektov, poleg severne fasade papirnice je tudi obnova 43 m dimnika. V mesecu novembru smo pričeli z odstranjevanjem obstoječe fasade, kmalu bo vidna celotna nova podoba, saj zaključujemo zadnjo fazo. Celoten postopek prenove smo tudi dokumentirali s slikovnim gradivom, ki ga bomo pripravili kot video.
Preberi več

Novice / Medvode, december 2016

Uporaba koncentriranih niansirnih barv v osnovi

Ideja o uporabi koncentriranih niansirnih barv je zorela več let.
Preberi več

Novice / Medvode, december 2016

VESEL BOŽIČ IN SREČNO V LETU 2017

Vam želi kolektiv Goričane, d.d.
Preberi več

Novice/Medvode, 14. oktober 2016

Nova ponjava

oglaševanje na kolesih
Preberi več

Novice/Medvode, avgust 2016

Skupščina družbe

Redna letna skupščina družbe Goričane d.d. je potekala 1. Avgusta 2016.
Preberi več

Novice / Medvode, Junij 2016

Sklic skupščine 1. avgust 2016

Uprava delniške družbe GORIČANE, tovarna papirja Medvode, d.d., Ladja 10, 1215 Medvode, sklicuje na podlagi določil Zakona o gospodarskih družbah in 47. člena statuta delniške družbe redno zasedanje skupščine družbe, ki bo dne 1. avgusta 2016 ob 12.00 uri na sedežu družbe Ladja 10, 1215 Medvode.
Preberi več

Novice / Medvode, Junij 2016

Preventivno prestrukturiranje - Podpis aneksa

Preberi več

Novice / Medvode, maj 2016

Arhivsko video gradivo o gradnji papirnega stroja Goričane v letih 1973−1976

V arhivih je bil odkrito gradivo o gradnji papirnega stroja Goričane pred 40 leti.
Preberi več

Novice / Medvode, April 2016

Razstava fotografij PM1

Razstava predstavlja pogled umetniškega fotografa Jake Babnika na industrijsko estetiko stojev za proizvodnjo papirja.
Preberi več

Novice / Medvode, April 2016

Zgodovina goričanske papirnice

Ob slovesnem dogodku, ki ga je 13. aprila 2016 ob 40-letnici postavitve novega papirnega stroja v Goričanah priredila papirnica Goričane, je izšla tudi knjiga...
Preberi več

Sporočilo za javnost / Medvode, April 2016

40 let papirnega stroja in 230 let papirničarstva v Goričanah

Visoka obletnica ene najstarejših papirnic v Sloveniji in poklon podjetniškemu pogumu, ki je pred štiridesetimi leti z nakupom še danes delujočega papirnega stroja omogočil ne le preživetje, ampak razvoj najkvalitetnejših papirjev v Goričanah. Slavje so dopolnili še živeči akterji te investicije in kratek arhivski film, ki prikazuje tedanje dogajanje.
Preberi več

Časopis družbe

Open